Maak afspraak

Wat is osteopathie?

Osteopathie

De osteopaat gebruikt in hoofdzaak zijn handen om het lichaam te behandelen en is bezwaarlijk een ‘kraker’. Osteopathie is één van de meest effectieve en veiligste manieren om een groot deel van onze dagelijkse klachten te behandelen.
Na de analyse van de anamnese worden de specifieke klachten onderzocht. Hierbij hoort een diagnostisch – en functieonderzoek om adequaat te behandelen. Het uitdiepen van de oorzaak is hierbij essentieel. De toegepaste behandeling is een combinatie van technieken uit het musculo-skeletale, viscerale en cranio-sacrale domein.
Waarin verschilt dit met andere therapieën? De osteopaat betrekt het bindweefsel (vliezen en membranen) in de behandeling, controleert en gebruikt het neuro-vegetatief aspect van het letsel en corrigeert zo nodig bewegingsbeperkingen door manipulaties, weke delen-technieken, mobilisaties etc. Op deze manier proberen tracht men het pijnmechanisme zelf reeds te beïnvloeden en bewegingsmogelijkheden te verbeteren. Meer beweging geeft meer circulatie.
Indien nodig brengen wij uw huisarts op de hoogte, we streven graag naar een complementaire samenwerking tussen de verschillende zorgverleners.

Is het iets voor mij?

In de praktijk merken we met osteopathie een betere en snellere progressie van het genezingsproces: de combinatie van het juiste inzicht, een actieve betrokkenheid en correcte uitleg geeft vaak uitstekende behandel-resultaten. Hebt u vragen? We hebben graag dat u ze stelt of hou ons op de hoogte!

Osteopathie

Wenst u een afspraak?

Alle consultaties zijn op afspraak, telefonisch of online.

03/457.48.58
of

Maak afspraak

OSTEOPRAKTIJK
Alle consultaties zijn op afspraak, telefonisch of online.

Geelhandlaan 19b
2540 Hove

03/457.48.58

premium bootstrap themes